Memiş: Bazı Akademisyenlerin Kaleminden Kan Damlıyor
15 Ocak 2016, Cuma

Genel Başkanımız Metin Memiş, terör örgütünü masum gösterip, devleti suçlayan bildiriye imza atan akademisyenleri eleştirerek, “Terör örgütü çocukları, yaşlıları katlederken, kaleminden mürekkep değil kan damlayan bazı akademisyenlerin terör örgütünü masum gösterme çabalarına anlam vermek mümkün değil.” dedi.

Genel Başkanımız Metin Memiş, Sivas Şubemizin İl Divan Toplantısı için bulunduğu Sivas’ta basın mensupları ile bir araya geldi ve gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin zor bir dönemden geçtiğini belirten Metin Memiş, “Ülkemizde teröre karşı mücadele noktasında başlatılan önemli bir süreci yaşıyoruz. Bu süreç içerisinde de katil terör örgütünün hain saldırıları ve kalleşçe pusuları ile maalesef karşı karşıya kalıyoruz. Bu arada görüyoruz ki terör örgütünün hedefinde sivil vatandaşlar var, çocuklar var, yaşlılar var. Dolayısıyla orada kendi egemenliklerini sürdürmek için her türlü yola başvurdular. Hendekler kapanmaya başladı, bombalara başvurdular. Bombalarla kalleşçe saldırılar düzenliyorlar” dedi.

AKADEMİSYENLERİN KALEMİNDEN KAN DAMLIYOR

Bildiriye imza atıp devleti katliam yapmakla suçlayan akademisyenlere tepki gösteren Genel Başkanımız Memiş, “Terör örgütü çocukları, yaşlıları katlederken, kaleminden mürekkep değil kan damlayan bazı akademisyenlerin terör örgütünü masum gösterme çabalarına anlam vermek mümkün değil. Ben buradan masum gösterme çabası içerisine düşen, türü tükenme dönemine giren akademisyenleri şiddetle kınıyorum. Türkiye’de gerçekleşen terör olaylarında ülkemizi terör ülkesi gibi gösteren gazetelerin maalesef Fransa’daki olayı ‘Fransa yas tutuyor’ diye haber yaparken, ülkemizi ‘Katliamların ülkesi’ gibi gösteren haberlere anlam veremiyorum” diye konuştu.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ’NDE BÜTÜN ÇALIŞANLAR ZAN ALTINDA BIRAKILIYOR

Genel Başkanımız Metin Memiş, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ndeki iddialar ile ilgili olarak, “Çalışanların içerisinde terör örgütüne sempati duyanlar olabilir, ama bir genelleme yapmak, özellikle o bölgenin insanı olan sağlık çalışanlarının tamamını bu genellemenin içerisine sokmak çok doğru bir anlayış değil. Terör örgütü sempatizanı varsa, devletin ilgili birimleri de bunu biliyor ve gereğini yapıyordur.” değerlendirmesinde bulundu.

Cizre’de görev yapan sağlık çalışanlarını ziyaret ettiğini hatırlatan Memiş, “Cizre Devlet Hastanesi’nde maalesef şuanda hasta sayısı çok fazla değil. Çünkü hastaneye 22 adet roket isabet etmiş, o roketlerden bir tanesi kapalı alan olan aslında dışarı açık olmayan doktorlarımızın dinlendikleri odaya isabet etmiş ve camdan içeriye girmesine rağmen içeride patlamadığından dolayı can kaybı yaşanmamıştır. Orada şunu tespit ettik. Sağlık çalışanlarının elbette güvenlik endişeleri var. Fakat umutlular ve o umutlarıyla birlikte o bölgenin halkına görevlerinin vermiş olduğu şerefle birlikte orada millete, vatandaşa sağlık hizmetine devam ediyorlar” şeklinde konuştu.

DEVLETİMİZİN HENDEKLERİ KAPATMAYLA ALAKALI KARARLILIĞI VAR

Türkiye’nin kritik bir bölgede yer aldığını ve Türkiye’yi Suriye’ye çevirmek isteyenlerin olduğunu aktaran Memiş, “Ülkemizi Suriye politikasında yer vermek istemeyenlerin oyunlarıyla şuanda Türkiye’nin o bölgesinde terör olayları maalesef yaşanıyor. Ancak şunu görüyoruz ki devletimizin hendekleri kapatmayla alakalı bir kararlığı var. Bu kararlılığı sonuna kadar destekliyoruz. O bölgede artık halk teröre destek vermiyor ve teröre destek vermediği için de 200 bin vatandaşımız, ‘biz size destek vermiyoruz’  diyerek evlerini terk ediyor ve maalesef bu kış gününde dışarıda kalmış durumundalar” dedi.

Genel Başkanımız ayrıca Sivas Valisi Alim Barut, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, Numune Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. İzzet Özgürlük, 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Hakkı Polat, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, Sivas ADSM Başhekimi Dt. Murat Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hasan Aykut’u ziyaret etti.  Memiş, ayrıca Numune Hastanesi ve Şeyh Şamil Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan çalışanları da ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.




PAYLAŞ :